Peristiwa malam jumaat...jeng3x

Ini bukan citer antu tau,,ni citer kejadian di malam jumaat ..huhu....Citernyer camni......tersebutlah kisah,pada suatu malam...ala,ak direct je la..camni,mlm 2 zen teringin sngat nak p makan pizza yg ader udang 2(pizza baru kuar kat tv)then kitorang buka la internet coz nak wat delivery je sebab time 2 ujan..Ingat nak la ajk kgkawan rumah join ,save la sket..tapi diorg sume dah knyang so ak n zen je yg lapar giler coz x makn g..kalo nak wat delivery cam membzr je,dah la x de soup,then tambh chrge dlvry g,bek p makn luar je..tibe2 ujan berenti,cam tau2 je yg kami nak kuar..(Thanks 2 GOD).
Then time kuar nek motr 2,elok2 belok kat trafc light de la plak mat2 polis ni wat road block..(kacau tol la)ak ni kalo jmpa polis nervs tahap gaban,x tau la nape..then polis 2 pon soh la ak berenti n mintak lesen ak..muke polis tu cam detektif Lim plak dalm citer gerak khas 2,time die mtk 2,ak x jmpa plak lesen ak,pdhal b4 ak nak g,ak dah check dl..lama gak la ak cari lesen ak(dlm 5 minit),then jmpa,n then die tgk road tax plak,ok je pass..last skali die nak tgk plak IC ak(ingt ak ni pndtg aram pe),ak mls nak lyn,so ak bg la..then bleh plak polis 2 suluh muka ak die kata "sama ke x muka ni"..memg la x sama,IC ak 2 time ak tgktn bape ntah,iskk.skng ni ak dah comel sket(perasan jap)..leceh la polis ni,org lain tahn jap je,ak plak die tahn lama..macm ak de wat salah je...naseb bek polis 2 bek,siap wat lawak g..kalo x dah lama ak membebl pasl polis 2...huuhu..
Bila dah sampai tempat yg dtuju (JUSCO),kami pon terus g pizza hut coz perot ak n zen dah lapar bangat...Kami ordr yg murah2 je,sharing is caring.huhu..x sampai RM25 pon for 2person..Lepas kitorng kenyg,kitorng g jaln2 kat dlm JUSCO,mane tau de baju murah2,kitorng ni layan baju murah2 je,maklumla student....Tgh2 cr bj ni tibe2 dgr la satu sore dr corong2 mane ntah "Kepada pelanggan yang dihormati,kami akan tutup 10 minit lg" lebih kurang cam2 la aytnyer..Then,pe lagi, ak n zen amek je bj yg kami nak beli,then terus p bayar...sempat jg kitorg bershoppng jap..hehe(pantang tgk de baju murah).
Peh2 kitorg terus balik merempt d tgh keglpan malm,time nak balik 2 pon,mat2 polis 2 still de lagi(biase la cari duet lebih,2 yg wat OT)..Time balik 2,cuaca elok je,smpat la lg ak p snggah isi minyk mtr kat Petronas,alng2 terus wat kad Mesra skali..Elok2 je kuar dari stsn minyak 2,hujan turun,lebat la gak..habis ak n zen basah,nasib bek nak dekat sampai umah...Sampai2 umah,pe lagi kitorg try la baju yg kami beli 2...((biasa la pompuan)..Kira puas hati la kuar malm ni,dapat makn pizza n beli baju dgn cost yg murah...huhu..Kira ak ni dah x membazr cam dl..Emm ok la,zen dah bising ak gn laptop seharian..lagipon ak dah nagntok ni..ak nak tido dl...Slamt malam sume...
2 comments

present tension...


ptg nie i ade present bel..tp i taktawla sempat ke x turn i tu nnt..sb lec i nnt lame2 die pun ngntok i ape tah lg...huhuhu...i wat tajuk angel falls... korang penah dgr x... ni pun selepas berkali3 tajuk i kena reject..las2 tajuk nie jgk dpt approve... madam i tue bukan pe, die nk suh cari tajuk yg xbiase d dgr... yg die xtaw... huhuhu.. agak payah la ckt...toin3...stelah jenuh memerah otak.. menghadap laptop nie berjam2, dgn tenet yg slow cm ciput...huhu... i berjaya jgk cari tajuk nie... i hope ptg nie i dapat perform yg terbaik la... so, esk leh la i keje smule stelah 2 hari i cuti...kalo korang nk tgk ape tue angel fall nie i ade upload pic die kt cnie...






1 comments

Ngantoknyer....zzzzzz



pg ni ak bgn awl coz ak kn study banyak bende,petng ni ak de exam CRG..hafal note pon x g..ni pon ak curi2 masa sket nak exprss pe yg ak rase..huhu..jeles ak tgk zen sedap je tido,mentg2 dah abeh exam..x aci tol...mata ak still ngantok g,rase cam nak tido je,tp ak x leh sngat ikt perngai mata ak ni,kang fail plak paper ni...huhu..k la...kpada sume yg terbaca postng ni,doa2kan la ak leh jawab exam ptg ni..Aminnnn....n salam satu malaysia untk sume...

2 comments

my first day kijo..kaki sakit...tangan sakit....huhuhu

3hb 11...my first day work as a sale assistant..hehee...huhuhu..punye la i penat...serve customers...wawawa..smpai rini sakit lutut lg(cm da tua la pulok).. i work as a part timer jew...just suka2..sementara i nk lik kg nnt...saje nk cari wet poket..i xtaw la bape lame i leh keje...tp first day maybe i xbiase lg...hope lame2 nt ok la... tp yg best i da bis exam..y6ahooo..yabeda beduuu..dpt la i rileks kn otak i yg hampir setiap hari i i gune non stop tanpe kire hadnye...huhuhu..






src="http://signatures.mylivesignature.com/54487/337/5DD74946BEAE159BB09B1574EFABBCB2.png" style="border: 0 !important; background: transparent;"/> 4 comments

Ak ke yg salah????


Baru2 ni ak macm berada dalam dilemma.ak betol or ak salah???..de sorng mamt ni,kira member ak la..die susah nak percaya yg ak akn bertunang x lama g,die still nak kat ak..tapi ak x pnh bagi harapan kat die,lgpon b4 die nak berkawan ngan ak,ak dah ingatkan kat die yg ak dah de bf n ak setia kat sorng je n ak just anggap die kawan je if die still nak kawn ngan ak..then bile lame2 dah kawn,die anggp ak len plak,padhl die dah janji nak kawn je.ak anggp die x lebih dr kawn..tp die still x nak terima sume 2..bagi die, kalo ak x de,hidup die sedih je,macm dah x de pape.....tapi ak nak wat camana,hati ak cume satu n ak cume cinta sorang je..ak rasa bersalah bila die call ak nangis2 n cakap die x leh trima kalo ak nak bertunang coz die syg sngat kat ak...ak ni x pnh bgatu pape yg ak cinta or de perasaan kat die....nak kata ak ni cun,x pon..biase je(mcm dalm iklan ribena)..lemah lembt pon x gak,ganaz de la..kira ak ni x de langsng ciri2 perempuan idaman lelaki..tapi why me yg ader dalm dilemma camni....why???ak ker yg salah dalm hal ni??????????


7 comments

MY SWEETHEART

video
Saat ini
Ku cerita
Isi hati segala rahsia
Aku rindu
Aku perlu
Hati kamu terukir namaku

Aku tahu
Aku rindu
Aku perlu mengenali kamu
Biar masa bercerita
Kau takkan hilang aku sayang

Ku sadari saat manis ni kan pergi
Biar aku ngerti
Kerna aku mahu kamu

Ku ulangi kau yakini hati ini
Kerna aku cinta kamu
Hari hari aku
Kan menjadi hari kamu
Kerna syarat hidup
DisayangiĆ¢€¦

Biar nyata
Aku setia
Janji cinta tentunya berbeda
Maafkan lah salah kita
Biar benci
Ku tetap di sisi

7 comments

AdeQ ak Yg POyo..huhu

Aku tuleh entry ni coz adk ak la...die nak sngt soh ak intfrme muke die dalm blog ni..so ak cian,ak promote la die jap...

name adk ak ni pelik sket tau...SITINAH..,hehe..tak tau la camana ayh suke name 2..die ni baru umo 20 taon..die still study kat kolej amek IT.die je adik yg ak ader..die ni ank manje sket ngan mak ak,ape die wat sume betol,ak je yg salah..kadng kitorg suke gaduh ,biase la gadoh adk bradik..ak ni suke soh die wat macm2,ak ni kan pemals sket...adk ak ni rajin basuh baju,bg je bj kat die nanti die basuhkan..ak pandai2 la ugut die..haha..2 yg best ader adk...adk ak ni pemalu sket ngan guy..entah la die ni..ak x tau nak citer pe pasl die..cukup la ni je..

3 comments

Gud Morning....

Aiii...dah lame rase x jenguk blog ni...mane x nyer internet asyk prob je...wat tension je...naseb bek rini coverage ok..leh la ak coretkan sket pe yg ak nak citer..huhu
Hari ni ak sorng2 je kat bilik,ikin g keje..zen plak g exam..rini dah la paper last..syok la die..tapi yg kesiannyer die de 2 paper rini...cian die asyk study je..huhu..x pe zen..ko leh dapat A++ la cam2..huhu
Borng tol rini,x tau nak wat pe...?????????!!!!???

0 comments